Legislație de mediu

La ECOTRON, suntem dedicați nu doar gestionării responsabile a DEEE, ci și furnizării de informații esențiale pentru o conformitate deplină cu cerințele legale. Iată resursele noastre cheie:

Puteți afla mai multe detalii despre legislația de mediu privind DEEE pe site-ul Ministerului Mediului, Comisia DEEE.

Legislație de mediu Ecotron

Ordonanța de urgență nr. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

ORDIN comun al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Nr. 1274/2036/2020 din 19 iunie 2020 privind modificarea anexei nr. 4 la Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor și al viceprim-ministrului, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, nr. 1.494/846/2016.

Ordinul comun al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Ministrului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri nr. 1494/846/2016 pentru aprobarea procedurii și criteriilor de acordare a licenței de operare, revizuire, vizare anuală și anulare a licenței de operare a organizațiilor colective și de aprobare a planului de operare pentru producătorii care își îndeplinesc în mod individual obligațiile, acordarea licenței reprezentanților autorizați, precum și componența și atribuțiile comisiei de autorizare, pentru gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu modificările și completările ulterioare.

Categorii de Echipamente Electrice & Electronice

Cele 6 mari categorii de EEE-uri, respectiv DEEE.

1

Echipamente de transfer termic

Frigidere, congelatoare, distribuitoare automate de produse reci, echipamente de aer condiționat, echipamente de dezumidificare, pompe de căldură, radiatoare cu ulei și alte echipamente de transfer termic utilizând alte fluide decât apa pentru transferul termic.

2

Ecrane monitoare și echipamente care conțin excrane cu o suprafață mai mare de 100 cmp

Ecrane, televizoare, cadre foto LCD, monitoare, calculatoare portabile, calculatoare mici portabile.

3

Lămpi

Lămpi fluorescente drepte, lămpi fluorescente compacte, lămpi fluorescente, lămpi cu descărcare în gaze de înaltă intensitate – inclusiv lămpi cu vapori de sodiu la înaltă presiune și lămpi cu halogenuri metalice – lămpi cu vapori de sodiu la joasă presiune, LED.

4

Echipamente de mari dimensiuni

Mașini de spălat rufe, uscătoare de haine, mașini de spălat veselă, mașini de gătit, sobe electrice, plite electrice, aparate de iluminat, echipamente de reproducere a sunetului sau imaginilor, echipamente muzicale cu excepția orgilor instalate în lăcașuri de cult, aparate de tricotat și țesut, unități centrale de calculator de mari dimensiuni, imprimante de mari dimensiuni, foto-copiatoare, automate cu monede de mari dimensiuni, dispozitive medicale de mari dimensiuni, instrumente de supraveghere și control de mari dimensiuni, distribuitoare automate de produse și bancnote de mari dimensiuni, panouri fotovoltaice.

5

Echipmente de mici dimensiuni

Aspiratoare, aparate de curățat covoare, aparate de cusut, aparate de iluminat, cuptoare cu microunde, echipamente de ventilare, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, cuțite electrice, fierbătoare de apă, ceasuri deșteptătoare și ceasuri de mână, aparate de ras electrice, cântare, aparate pentru îngrijirea părului și de îngrijire corporală, calculatoare de buzunar, aparate de radio, camere video, aparate video, echipamente de înaltă fidelitate, instrumente muzicale, echipamente de reproducere a sunetului sau imaginilor, jucării electrice și electronice, echipamente sportive, calculatoare pentru ciclism, scufundare, cros, canotaj etc., detectoare de fum, regulatoare de căldură, termostate, unelte electrice și electronice de mici dimensiuni, dispozitive medicale de mici dimensiuni, instrumente de supraveghere și control de mici dimensiuni, distribuitoare automate de produse de mici dimensiuni, echipamente de mici dimensiuni cu panouri fotovoltaice integrate.

6

Echipamente informatice și echipamente pentru comunicații electronice

Echipamente informatice si de telecomunicatii (≤ 1kg), echipamente informatice si de telecomunicatii (>1kg ≤ 3kg), calculatoare personale, unitati centrale (<10 kg), echipamente printare mici (≤ 4kg), echipamente printare mari (>4kg), telefoane mobile, gps, cartuse imprimanta / tonere.

Ecotron

De ce să alegi Ecotron?

Suntem o organizație care vă oferă un pachet coerent de servicii integrate de gestionare a DEEE, adaptate atât nevoilor reale ale unui producător, cât și condițiilor pieței și cerințelor legislative din domeniu.

Eficiența economică este esențială pentru noi, iar costurile competitive sunt un element-cheie în modul în care ne desfășurăm activitatea.

La ECOTRON, ne străduim să oferim soluții care nu doar îndeplinesc așteptările, ci le depășesc, garantând în același timp eficiență și accesibilitate.

Alege ECOTRON pentru a beneficia de o colaborare dedicată, eficientă și responsabilă în gestionarea deșeurilor electronice.

Noi nu doar gestionăm deșeuri – construim parteneriate pentru un viitor mai verde și mai sustenabil.

Dedicat

Dedicare

Fiecare angajament al nostru reflectă o pasiune profundă pentru mediu și sustenabilitate. Suntem dedicați să oferim servicii de calitate și ne angajăm să contribuim la o lume mai curată și mai sănătoasă.

Responsabil

Responsabilitate

Gestionăm DEEE în conformitate cu cele mai riguroase cerințe legislative și ne asigurăm că procesele noastre respectă cele mai înalte standarde de sustenabilitate.

Eficient

Eficiență

Serviciile noastre sunt concepute pentru a maximiza rezultatele în mod economic, asigurându-ne că fiecare etapă a procesului este realizată cu precizie și în concordanță cu cele mai înalte standarde de calitate.

Adaptabil

Adaptabilitate

Serviciile noastre sunt flexibile, adaptate nevoilor reale ale producătorilor și condițiilor pieței, garantându-vă soluții personalizate și inovatoare.

ro_RORomână